Kevin Mitnick, 2 Adımlı Doğrulamanın Nasıl Hacklenebileceğini Gösterdi.

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dedicated Server & Co-Location Server kategorisinde Websoft tarafından oluşturulan Kevin Mitnick, 2 Adımlı Doğrulamanın Nasıl Hacklenebileceğini Gösterdi. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 72 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dedicated Server & Co-Location Server
Konu Başlığı Kevin Mitnick, 2 Adımlı Doğrulamanın Nasıl Hacklenebileceğini Gösterdi.
Konuyu başlatan Websoft
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Websoft

Websoft

admin
İki adımlı doğrulama, iki aşamalı doğrulama, tek kullanımlık şifre veya adına ne isterseniz deyin… Sizce sistemler gözümüz kapalı güvenebileceğimiz kadar iyi olabilirler mi? Kuşkusuz evet, fakat yalnızca gözümüzü kapatmak yerine fal taşı gibi açtığımız zamanlarda… Dünyanın en popüler bilgisayar ve internet korsanlarından Kevin Mitnick, birçok geliştirici ve son kullanıcının merak ettiği soruya uygulamalı olarak yanıt verdi. Mitnick, banka hesaplarımız, Facebook ve Google gibi diğer tüm sosyal medya hesaplarımızda kullandığımız iki aşamalı doğrulama sisteminin aslında ne kadar basit bir dalgınlık sonucu kırılabileceğini ispatladı ve bunu bir YouTube videosu olarak yayınladı. Videoda Mitnick’in kullandığı bazı araçlar Kevin Mitnick’in beyaz şapkalı hacker bir arkadaşı tarafından geliştirilmiş. Bu senaryoda; Mitnick bir kullanıcıya Linked’inden gelmiş gibi bir e-postayı “IIinkedin.com” adresinden gönderiyor. Basit bir sosyal mühendislik tekniği kullanan Mitnick, kurbana bir nevi mesaj gönderme isteği iletiyor. Kurban bu mesajla ilgilendiğini belirten butona tıkladığında, oturum açması için linkedin.com adresi yerine IIinkedin.com’a yönlendiriliyor. Kullanıcı giriş yaptığı sırada giriş işlemi aynı zamanda orijinal Linkedin üzerinden yapılıyor ve sıra iki aşamalı doğrulama kodunu geliyor. Girilen kod aynı yazılım tarafından çerez verisi olarak saklanıp, daha sonra doğrulama koduna ihtiyaç duymadan başka bir oturum açmaya yardımcı oluyor.


Kevin Mitnick’in videonun sonunda belirttiği gibi iki aşamalı doğrulama sistemleri hiçbir zaman kullanıcılara tam güvenlik sunmuyor. İnsan faktörünün söz konusu olduğu yerde, en başarılı güvenlik sistemleri bile kolayca alt edilebiliyor. Mitnick’in korunma tavsiyesi mi? Elbette eğitim!
 
Üst