FTP Nedir? Ne Zaman Gerekiyor?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Programlar kategorisinde admin tarafından oluşturulan FTP Nedir? Ne Zaman Gerekiyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 179 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Programlar
Konu Başlığı FTP Nedir? Ne Zaman Gerekiyor?
Konuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan İframe

admin

admin
admin
FTP Nedir? Ne Zaman Gerekiyor?

FTP – File Transfer Protocol – dosyalarınızı sunucudan indirmek veya sunucuya yüklemek için, bilgisayarınızı web sunucunuza bağlar.

FTP denildiği zaman genellikle protokolün kendisi yerine FTP istemcileri kastedilmektedir. Bu FTP istemcileri internet üzerinden dosya transferini kolaylaştıran bir FTP bağlantısı kurmak için kullanılan küçük yazılım parçalarıdır.

Başka açıdan bakacak olursak, kullandığınız bilgisayarda, dosyalarınızı taşımakta, değiştirmekte ve silmekte özgürsünüz değil mi? FTP istemcisi buna benzer işlemleri gerçekleştirmenizi sağlar, fakat bu dosyalar sunucunuzda bulunmaktadır, bunu uzaktan erişim gibi düşünebilirsiniz.

Kulağa çok kolay gibi geliyor, ama teknik olmayan bir çok kişi FTP kullanmayı korkutucu buluyor. Bu durum muhtemelen FTP istemcilerinin arayüzlerinin, WordPress de bulacağınız gibi havalı bir arayüz ile donatılmamış olmasından kaynaklanıyor.
 
Üst