Magento Kurulumu Nasıl Yapılır?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Magento kategorisinde admin tarafından oluşturulan Magento Kurulumu Nasıl Yapılır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 198 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Magento
Konu Başlığı Magento Kurulumu Nasıl Yapılır?
Konuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Webmasterkalemi

admin

admin
admin
Magento Kurulumu Nasıl Yapılır?
Magento kurulumunu FTP üzerinden ya da CPanel üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür. Eğer FTP hakkında yeteri kadar bilginiz yoksa BU sayfayı ziyaret ederek; FTP hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve ücretli/ücretsiz FTP programları ile ilgili incelemelerimizi okuyabilirsiniz.

Biz yazımızın devamında, FTP üzerinden Magento kurmaya göre daha kolay bir yol olan “CPanel üzerinden Magento kurulumu nasıl yapılır?” sorusuna cevap vereceğiz. Aşağıdaki adımları izleyerek kısa sürede Magento kurulumu yapabilirsiniz:

  1. CPanel hesabınızda oturum açın.
  2. “SOFTWARE” kısmından “Softaculous Apps Installer” butonuna tıklayın.
  3. Açılan pencerede, sol menünün üst kısmında bulanan arama çubuğuna “Magento” yazın çıkan sonuca tıklayın.
  4. Açılan pencerede “Install Now” butonuna tıklayın.
  5. Şimdi açılan pencerede:
  6. “Choose the version you want to install” sekmesinden kurmak istediğiniz sürümü seçin. Biz en son sürümü kurmanızı tavsiye ederiz.
  7. “Choose Protocol” sekmesinden SSL kullanıp kullanmayacağınızı seçin. Tavsiyemiz SSL kullanmanız yönündedir. Sanal POS entegrasyonu için SSL sertifikası kullanmanız zorunlu olabilir. SSL sertfikaları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için BU yazımızı okuyabilirsiniz.
  8. “Choose Domain” kısmından Magento kuracağınız alan adını seçin.
  9. “In Directory” kısmına bir şey yazmamanız halinde Magento; siteadiniz.com üzerine kurulur. Fakat buraya “Magento” ya da “Shop” benzeri bir ifade yazarsanız siteniz; alanadinz.com/magento ya da alanadiniz.com/shop gibi bir dizin kurulur.
  10. “Cron Job” sekmesindeki “Min” bölümüne rakamla “5” yazın. Diğer bölümlere “*” işareti koyun.
  11. “Site Settings” bölümündeki “Admin Path” bölümüne yönetim paneline erişmek istediğiniz uzantıyı yazın. Örneğin buraya “panel” yazarsanız; admin paneline siteadiniz.com/admin adresinden ulaşırsınız.
  12. “Sample Data” kısmını işaretlemeyin.
  13. “Admin Account” kısmındaki kullanıcı adı ve şifre bölümünü belirleyin. Tahmin edilmesi zor bir şifre ve kullanıcı adı belirlemenizi tavsiye ederiz.
  14. Ardından “Install” butonuna tıklayın.
  15. Her şeyi doğru yapmanız halinde “Congraculations, the software was installed succesfully” mesajını göreceksiniz. Tebrikler Magento’yu başarı ile kurdunuz.
 
Üst