Script Ne İşe Yarar?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Diğer E-ticaret Yazılım Scriptleri kategorisinde admin tarafından oluşturulan Script Ne İşe Yarar? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 164 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Diğer E-ticaret Yazılım Scriptleri
Konu Başlığı Script Ne İşe Yarar?
Konuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Webmasterkalemi

admin

admin
admin

Script Ne İşe Yarar?​

Bilgisayarlar kendi aralarında programlama dilleri ile konuşurlar. Çok sayıda bulunan bu programlama dilleri kendi amaçlarına göre farklı olabiliyor. Programlama dilleri ile yazılmış olan herhangi bir uygulamanın bölümleri hazır kod olarak kullanılır, bu hazır kodlara Script adı verilir. Script hangi programlama dili ile yazıldıysa o programlama diline göre özellikler taşır ve yalnızca o programlama dili ile kullanılır. Örnek olarak “php” dilinde yazılmış bir script “php script” adı verilir. Script İngilizce’de, Scenario kelimesinden türemiştir. Türkçe kaşılığı seneryo anlamına gelir.

Genel olarak web tabanlı kullanılan scriptler, çevrimdışı uygulamalar için de kullanılması mümkündür. Pek çok kullanım alanı için uygul olan scriptler, harici olarak kullanılabilmesi için kodu yazan kişinin izni gereklidir. Ancak ücretsiz olarak sunulan scriptler de vardır, bunları kullanmakta hiçbir problem bulunmamaktadır.
 
Üst