Web Tasarım Nedir?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde UI\/UX Tasarım ve Front-End Kodlama kategorisinde Huseyin Mentese tarafından oluşturulan Web Tasarım Nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 134 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı UI\/UX Tasarım ve Front-End Kodlama
Konu Başlığı Web Tasarım Nedir?
Konuyu başlatan Huseyin Mentese
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Huseyin Mentese

Huseyin Mentese

Kullanıcı
Web Tasarım Nedir?

Web tasarım internet tarayıcılarının okuyabileceği HTML kodlama dili ile uzman arkadaşlar aracılığıyla yazılır. Web sitelerinde gördüğünüz en ufak unsur bile kodlama diliyle ince ince kodlanır ve tasarlanır. Bu işlemlerin tamamının bitmesi için uzun bir süre zarfı gerekmektedir. Bu uzun süren yorucu ve büyük emekler sonucunda web siteniz tasarlanmış olur.

Web siteler sanal alemin binaları gibidirler. Farklı tarz ve farklı özellikler barındırırlar. Web tasarım uzmanları ise bu sanal alemin binalarının mimarı ve işçisi olarak öne çıkarlar. Uzman kişiler tarafından hazırlanabilen bu işlemler işin ehli bir web tasarım uzmanına verilmeli ki kötü sonuçlar ortaya çıkmasın. Web site tasarımı hakkında kısa bir cümle daha kurmak gerekirse, kodlama diliyle teker teker etiketlerden tutunda renklere kadar her şeyi kodlamaya denir. Bu işi yapan kişiye ise Web Tasarım Uzamanı unvanı verilir.

Dünyamızda hiç bir şey eskisi gibi değil. Her geçen gün gelişen bir dünya mevcuttur. Hem de bu gelişimin hızı her geçen gün artan bir ivme ile artmaktadır. Özellikle de web teknolojilerinde bu artış çok hızlıdır. Diğer sektörlere göre göreceli olarak yeni sayabileceğimiz bir sektör/disiplindir. Bu nedenle doygunluk sınırına daha ulaşamamış ve yenilikler daha hızlı meydana gelebilmektedir. Bunun yanında bir de web teknolojilerin genelde yazılım tabanlı olması sebebiyle; sadece insan aklına gereksinim duyması büyük etkendir.

Sonuca ulaşmak adına izlenecek en iyi yöntem hangisidir? Bugün, yarın ve önümüzdeki yıllarda ne gelirse gelsin zirveye tırmanabilir bir site nasıl oluşturulabilir? Optimizasyona, reklam gelirlerine ve pazarlama aşamasına tekrar geriye dönmeksizin başlatan şey nedir? Geriye dönmek aynı şeyleri tekrar yapmaktır. Harcanan emeklerin boşa gitmesi, umut kırıcı bir durumdur. Ayrıca SEO çalışmalarınızın da gecikmesine neden olur.
 
Üst