Yapay Zeka Alanları Nelerdir? Günlük Hayatta Hangi Alanlarda Kullanılır?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yapay Zeka kategorisinde admin tarafından oluşturulan Yapay Zeka Alanları Nelerdir? Günlük Hayatta Hangi Alanlarda Kullanılır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 59 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yapay Zeka
Konu Başlığı Yapay Zeka Alanları Nelerdir? Günlük Hayatta Hangi Alanlarda Kullanılır?
Konuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan admin

admin

admin
admin

Yapay Zeka Alanları Nelerdir? Günlük Hayatta Hangi Alanlarda Kullanılır?

Teknoloji sayesinde hayatımıza girmiş birçok servis veya hizmet aslında AI tabanlı sistemler sayesinde işletiliyor. Karşınızda AI destekli olduğunu fark etmeyebileceğiniz bazı uygulamalar ve günlük alanlar:

Online Alışveriş ve Reklamlar

Yapay zeka, örneğin önceki aramalarına ve satın alımlarına veya diğer online davranışlarına dayalı olarak insanlara kişiselleştirilmiş öneriler sağlamak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ticaret konusunda ürünleri optimize etmek, envanteri planlamak, lojistik vb. gibi alanlar açısından çok önemlidir.

İnternet Aramaları

Arama motorları, alakalı arama sonuçları sağlamak için kullanıcıları tarafından sağlanan geniş veri girişlerinden öğrenirler.

Dijital Kişisel Asistanlar

Akıllı telefonlar, mümkün olduğunca alakalı ve kişiselleştirilmiş hizmetler sağlamak için AI teknolojisini kullanır. Soruları yanıtlayan, öneriler sunan ve günlük rutinlerin düzenlenmesine yardımcı olan sanal asistanlar günümüzde çoğu akıllı cihazlarda yerini almış durumda.

Makine Çevirileri

Yazılı veya sözlü metne dayalı dil çeviri yazılımı, çevirileri sağlamak ve iyileştirmek için yapay zekaya güvenir. Bu, otomatik altyazı gibi işlevler için de geçerlidir.

Akıllı Evler, Şehirler Ve Altyapılar

Akıllı termostatlar, enerji tasarrufu yapma davranışımızdan öğrenirken, akıllı şehirlerin geliştiricileri, bağlantıları iyileştirmek ve trafik sıkışıklıklarını azaltmak için trafik yoğunlukları gibi konularda çalışmalar yapıyor.

Arabalar

Otonom araçlar henüz standart olmasa da, otomobiller zaten AI destekli güvenlik işlevlerini kullanıyor. Örnek vermek gerekirse Avrupa Birliği, olası tehlikeli durumları ve kazaları tespit eden otomatik sensörler olan VI-DAS’ın (Vision Inspired Driver Assistance Systems) finanse edilmesine yardım etti. Herhangi bir yere seyahat ederken muhtemelen çoğu kişi tarafından kullanılan navigasyon sistemleri de büyük ölçüde AI desteklidir.

Siber Güvenlik

Yapay zeka sistemleri, sürekli veri girişine dayalı olarak siber saldırıları ve diğer siber tehditleri tanımaya ve bunlarla mücadele etmeye ve saldırıları geriye doğru takip etmeye yardımcı olabilir.

Covid-19’a Karşı Yapay Zeka

Covid-19 durumunda yapay zeka sistemleri, havalimanlarında ve başka yerlerde termal görüntülemede kullanılmıştır. Ayrıca hastalığın yayılmasını izlemek için veri sağlamak için de kullanılmıştır. Tıpta bilgisayarlı tomografi sayesinde akciğer taramalarından enfeksiyonun tanınması konusunda yardımcı olabilir.

Dezenformasyonla Mücadele

Bazı AI uygulamaları, sosyal medya bilgilerini araştırarak, sansasyonel veya endişe verici kelimeleri arayarak ve hangi online kaynakların yetkili kabul edildiğini belirleyerek sahte haberleri ve dezenformasyonu tespit edebilir.
 
Üst