Yapay Zeka Türleri Nelerdir?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yapay Zeka kategorisinde admin tarafından oluşturulan Yapay Zeka Türleri Nelerdir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 177 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yapay Zeka
Konu Başlığı Yapay Zeka Türleri Nelerdir?
Konuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan İframe

admin

admin
admin

Yapay Zeka Türleri Nelerdir?

Yapay zeka genel bir kavramı nitelerken bu kavram zayıf ve güçlü yapay zeka olmak üzere iki türe ayrılmaktadır. Bu iki tür yapay zeka, özelliklerine göre farklı alanlarda kullanılmaktadır.

Yapay Dar Zeka (ANI) ve DAR AI olarak da bilinen zayıf yapay zekanın ismi biraz kafa karışıklığı yaratabilir. Bu isimlendirme, yapay zekanın yetersiz bir türü olduğu düşüncesini akıllara getirse de aslında durum tam olarak böyle değildir. Zayıf yapay zeka günümüzde en fazla kullanılan yapay zeka türüdür. Akıllı telefonlarımızda yer alan akıllı asistanlar, bu türe verilebilecek en iyi örnektir.

Yapay Genel Zeka (AGI) olarak bilinen güçlü yapay zeka, bu alandaki en gelişmiş türdür. İnsan beyninin girift yapısını daha iyi kopyalayan bu teknoloji, insan müdahalesi olmadan sorunlara çözüm getirebilir. Bu yapay zeka türünün uygulamada olan bir örneği bulunmadığı için gerçek dünyadan bir örnek vermek henüz mümkün değildir.

Bu türlerin haricinde bir de tamamen deneysel bir yapay zeka yazılımı çeşidi bulunmaktadır. Henüz bu teknolojiye ulaşmaya uzun bir zaman olduğu düşünüldüğü için yapay zeka türleri arasında bundan pek söz edilmez. İnsan beyninden daha üstün olan ASI üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. İnsanın kapasitesinin üstüne çıkma potansiyeli olan bu yapay zekanın gelecekte hayatımızda çok önemli roller oynaması beklenmektedir.
 

DeviL

Kullanıcı
Yapay zeka hakkında iyi bir bilgilendirme arama motorları sıcak bakmıyor bu konuya diye düşünüyorum
 
Üst